Gastenboek

 • Jef

  Het Stilte- en Bezinningscentrum is voor mij een tussenruimte. Een ruimte waar de zusters van het klooster en de burgers van buiten elkaar ontmoeten. Een ontmoeting tussen de Maatschappij en de Kerk. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Waar ieder zichzelf blijft.
  Zowel de burger met zijn zijn, als de zusters vanuit hun Rooms Katholiek zijn.
  Hier is ieder mens uniek. Zelf ervaar ik het elke keer als ik de ruimte betreed, de open serene sfeer.
  Dat doet goed,
  dank, Jef.

  21 juli 2015 om 09:27
 • Natalie Thevissen

  Ik ben ontvangen in ‘onder de bogen’ met veel warmte en liefde! Het programma was vrijblijvend, om eraan deel te nemen! De stilte die er hangt is warm(deze blijft als een deken om je heen hangen ) een mooie plaats voor bij jezelf te komen! De verzorging is top! Wanneer je in de binnentuin loopt heb je helemaal niet het idee dat je in hartje maastricht leeft. Het is een echte aanrader en beleving om er zeker naar toe te gaan! Laat je verrassen door de warmte en de liefde en de stilte die onder de bogen je meegeeft! BEDANKT Natalie Thevissen

  9 maart 2015 om 19:10  —  http://onderdebogen
 • Jamie Nederpel

  Brood op de tafel
  Glas-in-lood kleurt het altaar
  Voor nu… en altijd

  Eind augustus verbleef ik vijf dagen in stilte- en bezinningscentrum Onder de Bogen. Weldadig, heerlijk, confronterend, rustgevend en verhelderend zijn de woorden die beschrijven hoe ik het heb ervaren. De liefde van de zusters, de eerbiedige stilte in de kapel, de goedgevulde bibliotheek en de prachtige kloostertuin maakten dat ik tijdens mijn verblijf de stilte in mijzelf hervond. Een stilte die mij helpt antwoorden te vinden op vragen die in mij leven. Onder de Bogen is een oase middenin de stad, zoals de dagen ook een oase waren in mijn leven. Ik kan het je van harte aanbevelen!

  15 september 2014 om 09:40  —  http://www.jamienederpel.nl
 • Liesbeth Bartels

  10 mei was ik eveneens aanwezig bij een zeer goede georganiseerde rondleiding.. Vooraf zal hier heel wat werk aan verricht zijn, Chapeau! Met de rondleiding ben ik bewust niet meegegaan, ik ben bij Zr.Leona gebleven en heb heerlijk met haar gesproken in ut Mestreechs over haar werk.. Zelf heb ik vroeger in mijn jeugd in de Batterijstraat gewoond en op de Markt dus veel van die gezinnen kon ik.. Verder woon ik ’s zondags bij jullie de H.Mis bij en ik voel me al helemaal “thuis”bij jullie wat een gastvrijheid en wat een mooie dienst..

  Chapeau voor de maandelijkse middagen in het Bezinningscentrum, hier worden mooie teksten voorgelezen waar we regelmatig diep op doorgaan.. ook de afsluiting is indrukwekkend in de kapel van het Bezinningscentrum.. even een korte wandeling maken door de tuin kan er ook bij horen en die gezellige babbel vooraf waar we ook nog getrakteerd worden op koffie met iets lekkers een genot.. Te meer voor mij omdat men heel attent is om me steeds een mok met rietje te geven i.v.m. weinig kracht nog in mijn handen..

  Lieve Zusters, José merci!! Tot de 18e juni!!! Lieve groetjes,
  Liesbeth
  Liesbeth Bartels
  Athoslaan 1b
  6213 CA Maastricht

  31 mei 2014 om 18:44
 • Dorette Voet

  Twee keer maakte ik een Stilte Weekend mee in Onder de Bogen. Heb genoten van de liefdevolle sfeer en het programma wat vrijblijvend gevolgd kon worden. Weer thuis in mijn woonplaats Zwolle gaf de ervaring helderheid en inzicht in mijn dagelijks bestaan.

  28 mei 2014 om 21:27
 • M.C. Peltzer

  Geachte Zusters,
  Vandaag 10 mei 2014 heb ik dan een paar zeer aangename uurtjes beleefd bij jullie Onder de Bogen.
  Ik dank jullie voor de belangeloze rondleiding, het drankje en de dienst. De stilte kapel was bijzonder zo vlak naast de rode sint janstoren. Jullie enthousiasme bij een gemiddelde leeftijd van 86,5 zou een voorbeeld kunnen zijn voor veel mensen. De dienst en de liedjes vond ik persoonlijk wat zwak, daar ik een enorme fan ben van de liederen van Hildegard van Bingen. Had ik eerder zoiets verwacht.
  Wat ik mij nog afvroeg kan ik bij jullie ook diensten bijwonen in de kapel?
  Groet jullie van harte en stuur veel energie voor jullie mee.
  Magdalena Peltzer
  Kleine Gracht 20
  6211CB Maastricht

  10 mei 2014 om 19:13  —  http://www.magdalenapeltzer.nl
 • Els Neleman

  Dag lieve Zusters en anderen,
  Ik heb een heerlijk stilte weekend meegemaakt vanaf vrijdag 21 februari tot en met maandag 24 februari 2014. Ik voelde me thuis en heel welkom door iedereen die ik daar gesproken en gezien heb. Het bijzondere aan dit stilte centrum is dat God heel dichtbij is, zonder de verplichting te voelen Hem te belijden. Ik wil iedereen bedanken die mijn verblijf tot een prettig verblijf heeft gemaakt en ik kom zeker nog terug. Ik denk nog elke dag aan jullie, mijn hart staat open.
  Met veel liefde, gezondheid en kracht gewenst aan een ieder,
  Els Neleman

  28 april 2014 om 12:39
 • Elly van Liempt

  Stilte! Ons grootste goed. Het wordt zeer regelmatig verstoord door keiharde muziek in winkels. Het is (voor mij) ziekmakend. Kom graag een keer voor een stilteweekend. Helaas eind mei verhinderd.
  Mooie website… STILTE ter inspiratie!

  2 april 2014 om 18:05
 • Claudia Theinert

  Een bezinningscentrum in het hart van Maastricht, een plek, om in het bedrijvige leven tot rust te komen, wat een goed en bezield initiatief. Stilte ervaren kan ook in de drukte van de stad. Je hoeft niet altijd ver te zoeken. Het is soms heel dichtbij, een open deur om op adem te kunnen komen. Dat veel mensen deze open deur mogen vinden en binnenkomen. En dan verwondert staan over de open ruimte die uitnodigt tot ontmoeting. – Claudia Theinert

  2 april 2014 om 15:18

Plaats een bericht

U moet inloggen om een bericht te plaatsen.