Tweedaagse workshop 'Maak je eigen symbool'

De kunstenaars Amara Valencia en Lisha Nelissen (2 art expressions) nodigen je uit voor een innerlijk avontuur in een prachtige en beschermde omgeving, in  het klooster van de Zusters Onder de Bogen. Het is extra genieten van deze bijzondere plek om alles wat de zusters ons aanbieden, niet alleen de schitterende binnentuin maar ook de stilte, de meditatie- en gebedsruimten.

.

In deze workshop krijg je de mogelijkheid om je creativiteit te ontdekken en je eigen sieraad vorm te geven. Je begint met het maken van een paar ontwerpen (bijvoorbeeld een engel of een vogel). Daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen. Door hieraan te werken ‘materialiseer je in je werkstuk de kracht en de innerlijke vreugde’. Het uiteindelijke ontwerp wordt gekozen.

Vervolgens wordt aan de hand van het ontwerp het sieraad in was gemodelleerd, door middel van de ‘verloren’ was-techniek, een van de oudste technieken ter wereld, die o.a. reeds door de Inca’s en Kelten werd gebruikt.

Dit model wordt door de gieter in zilver gegoten. De afwerking ervan (vijlen, polijsten e.d.) wordt professioneel door het atelier verzorgd. Na ongeveer twee weken is het sieraad klaar en kun je jouw symbool meenemen en bij je dragen.

.

Amara Valencia komt uit het Chileense Andesgebergte. Een wijze vrouw die anderen helpt en van adviezen dient op het gebied van wezenlijke levensvraagstukken. Ze is edelsmid, beeldhouwer en schilder.

 

 

Lisha Nelissen is een Nederlandse, en heeft Amara ontmoet aan het begin van een  vierjarig verblijf in het Andesgebergte. Ze is edelsmid, beeldhouwer en schilder. Ze werken al meer dan 25 jaar samen.

 

 

De groep bestaat uit maximaal zes personen.

De kosten bedragen € 295,- inclusief:

  • alle materialen, waaronder het zilver (max. grootte van zilver 5 cm)
  • de gietkosten
  • het gebruik van gereedschappen
  • ’s middags een warme lunch
  • koffie en thee

.

Overnachten

Er is een mogelijkheid om in het klooster te overnachten (kosten: € 30 per nacht inclusief ontbijt en ’s avonds een broodmaaltijd). Amara en Lisha zullen die nacht ook in het klooster verblijven. De deuren van het klooster zijn geopend van 8.00 uur tot 19.00 uur.

In het Bezinningscentrum bevindt zich een recreatieruimte (alleen daar is wifi), waar je iets kunt drinken. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de gebedsdiensten van de zusters.

.

Informatie en aanmeldingen (tot 1 november 2018)

Tel. +31 (0) 6 44 198 357 (Lisha Nelissen) of

E-mail naar info@2artexpressions.nl

Bij het Bezinningscentrum is slechts beperkte parkeergelegenheid. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, verzoeken wij u dit bij aanmelding kenbaar te maken.